Invazivní a neinvazivní

15/08/2012 16:05

Mezoterapie

Mezoterapie (z řeckých slov mesos - prostřední a therapeia - pečovat) je nechirurgické kosmetické lékařské ošetření. Mezoterapie využívá vícenásobné vstřikování farmaceutických  a homeopatických léků, rostlinných výtažků, vitamínů a dalších přísad podkoží.

Metoda pochází z Francie, kde jí v letech 1948-1952 vyvinul dr. Michel Pistor a název jí dal francouzský tisk o několik let později. Mezoterapie, přes veškeré odborné výhrady, nabývá na stále větší popularitě.

Cílem mezoterapie je cíleně v určitém místě redukovat podkožní tuk a lokální odbourání celulitidy. Mezi další indikace patří například mesolift (omlazení vzhledu pleti obličeje), odstranění pigmentových skvrn, dvojitá brada, atd.

Invazivní mezoterapie - původně vyvinutá metoda - metoda, jak již z názvu vyplývá, je aplikace pomocí injekční jehly a z ní vycházejících způsobů - ručně, různé nástavce s více jehlami, pomocí přístrojů -pistolí-  umožňujících mnohem rychlejší a přesné dávkování aplikovaných prostředků.

Všechny preparáty používané v mezoterapii jsou v EU schváleny jako kosmetické prostředky, tudíž v ČR nepodléhají dalšímu schvalování.

Neinvazivní metoda využívá k přiměřenému vstřebávání účinných látek specifického nízkoenergetického elektromagnetického vlnění. K této metodě je třeba poznamenat, že účinek elektromagnetického pole má za následek rovnoměrný prostup aplikovaných látek (dopravovaného množství se pohybuje od 0,3 - 1,5g za minutu) buněčnými membránami a mezibuněčným prostorem, přičemž nedochází k žádnému mechanickému poškození tkáně, bolesti ani druhotným účinkům (po zániku působení se veškerá živá hmota vrací do původního stavu). Vzhledem k tomu se tato metoda zdá být nejperspektivnější směrem.

en-Relaxace

03/09/2012 04:51
Centrum estetické kosmetiky na koncertu Václav Neckář & Bacily - Karlětejn Video zde
13/08/2012 23:50
MGMT americká rocková kapela "Time to pretend" video zde
13/08/2012 23:14
klikni zde

Contact

Centrum estetické kosmetiky Ostrovského 3 (1.patro)
Praha 5
150 00
+420602371217